معرفی Samsung Galaxy S20 FE 128/8 GB 4G – گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اف ای:
سامسونگ اولین بار از پسوند FE یا فن ادیشن برای نسخه بازسازی شده گلکسی نوت ۷ استفاده کرد گوشی هوشمندی که آتش گرفتن باتری آن برای سامسونگ حسابی دردسرساز شد.
اینبار اما فن ادیشن یا نسخه طرفداران برای گلکسی اس ۲۰ عرضه شده است اینبار شاید منظور سامسونگ یک گوشی گلکسی اس با قیمتی پایینتر برای همه علاقمندان باشد.
گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G در دو نسخه ۴G و ۵G با قیمتی حدود ۷۰۰ دلار عرضه شد یعنی ۳۰۰ دلار کمتر از گلکسی اس ۲۰ آن هم برای نسخه ۵G.
نسخه ۴G که در بازار ایران یافت میشود با قیمتی حتی پایینتر عرضه شده که ارزش خرید این گوشی را حتی بالاتر میبرد.
همانطور که احتمالاً حدس زدهاید اولین چیزی که سامسونگ برای کاهش قیمت در آن صرفهجویی کرده طراحی و ساخت است.
گلکسی اس ۲۰ دارای بدنه شیشهای با حاشیههای نمایشگر بسیار باریک بود درحالیکه اوضاع برای نسخه فن ادیشن فرق دارد.
با نگاهی به جلوی دستگاه میتوانید حاشیههای ضخیمتر اطراف نمایشگر خصوصاً در پایین را ببینید که آن را بیشتر به گوشی میانرده سری A شبیه کرده است.
بخشی از این افزایش حاشیه به خاطر تخت بودن نمایشگر برخلاف گلکسی اس ۲۰ است که البته ما از آن استقبال میکنیم.
بخش دیگر اما به کاهش هزینههای ساخت بازمیگردد با اینحال نسبت نمایشگر به بدنه ۸۴.۸ درصد کماکان از رقبایی مثل آیفون ۱۱ بهتر است.
تفاوت اصلیتر به جنس پشت بدنه باز میگردد گلکسی اس ۲۰ از بدنه شیشهای استفاده کرده اما نسخه FE به پلاستیک پلیکربنات قناعت کرده است.
به این ترتیب شاید حس یک پرچمدار بلافاصله به شما القا نشود خبر خوب اینکه این پلاستیک برخلاف گوشیهای سری A مات بوده و اثر انگشت زیادی جذب نمیکند.
همچنین به لطف قاب فلزی دستگاه به هیچوجه احساس نمیکنید یک گوشی ارزانقیمت در دست دارید علاوه بر این اگر شما هم مثل اکثر کاربران از قاب و کیس استفاده میکنید بههرحال متوجه این تفاوت در جنس ساخت گوشی نخواهید شد.
خوشبختانه حفره دروبین سلفی مثل پرچمداران کوچک و جمعوجور است و مانعی در لذت بردن از نمایشگر نخواهدبود.

Samsung Galaxy S20 FE 128/8 GB 4G – گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اف ای
گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G در شش رنگ متنوع عرضه میشود که ما نسخه قرمز رنگ را مورد بررسی قرار دادیم.
خوشبختانه همه رنگها مات هستند و جلوه بهتری نسبت به پلاستیک براق گوشیهای ارزانتر دارند.
در قاب آلومنیویمی دستگاه درگاه USB-C سازگار با USB-OTG و بلندگو را در پایین، درگاه کارت حافظه و سیمکارت در بالا و دکمههای تنظیم صدا و پاور در لبه سمت راست قرار گرفتهاند.
از آنجا که در این گوشی خبری از جک هدفون نیست شاید بهتر بود سامسونگ یک ایرفون USB-C و یا یک تبدیل ۳.۵ میلیمتری درون جعبه قرار میداد.
هرچند از آنجایی که در گلکسی اس ۲۱ حتی از شارژر هم خبری نیست بهتر است در این زمینه ناشکری نکنیم!
استاندارد IP68 هم خوشبختانه حفظ شده تا نگرانی بابت خیس شدن ناگهانی گوشی نداشته باشید.
ماژول دوربین سهگانه در پشت گوشی شباهت بیشتری به سری گلکسی نوت ۲۰ دارد و از این نظر به اعتقاد ما جذابتر از ماژول خستهکننده سری گلکسی اس ۲۰ است.
بهطور کلی گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G از نظر اندازه بین گلکسی اس ۲۰ و گلکسی اس ۲۰ پلاس قرار میگیرد.
از نظر ارگونومی این گوشی نمره خوبی میگیرد و با توجه به پلاستیکی بودن بدنه هراس کمتری هم از شکستن آن خواهیم داشت.
حسگر اثر انگشت گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G برخلاف خانواده پرچمدارش از نوع اپتیکال است به این ترتیب برای شناسایی اثر انگشت شما از تابش نور استفاده میشود.

Samsung Galaxy S20 FE 128/8 GB 4G – گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اف ای
از آنجا که حسگر اولتراسونیک گلگسی S20 عملکرد فوقالعادهای ندارد از نبود آن اینجا ناراحت نیستیم.
عملکرد حسگر اپتیکال S20 FE 128/8 GB 4G راضیکننده است و با اینکه به سرعت حسگرهای وانپلاس یا هواوی نیست اما دقت خوبی داشته و میتوانید روی آن خصوصاً در این شرایط پاندمی کرونا حساب کنید.
صفحهنمایشها در چندسال اخیر آنقدر پیشرفت کردند که تشخیص نمایشگرهای پرچمدار از میانرده کمی دشوار شده است.
با اینحال نرخ تازهسازی بالا ویژگی قابل توجهی است که معمولاً مختص پرچمداران است.
خوشبختانه گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی را حفظ کرده است با اینکه در این گوشی خبری از وضوح QHD نیست اما گلکسی اس ۲۰ هم نمیتواند این وضوح را با نرخ بالا نمایش دهد.
نمایشگر ۶.۵ اینچی گلکسیS20 FE 128/8 GB 4G خمیدگی ندارد این موضوع شاید در نگاه اول از جذابیت دستگاه بکاهد اما در عمل باعث جلوگیری از لمس ناخواسته لبهها و همچنین اعوجاج تصویر میشود.
این نمایشگر با وضوح ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نسبت تصویر کشیده ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۳۹۳ پیکسل بر اینچ دارد که کاملاً راضیکننده است.
خبر خوب اینکه در زمینه روشنایی نسخه فن ادیشن چیزی از سایر اعضای گلکسی اس ۲۰ ندارد و با حداکثر روشنایی حدود ۸۵۰ نیت زیر نور مستقیم خورشید هم قابل استفاده است.
در زمینه دقت رنگی میتوانید در تنظیمات بین دو حالت Vivid و Normal یکی را انتخاب کنید.
نرمال طبق انتظار براساس محتوای sRGB کالیبره شده و رنگهای دقیقتری دارد با اینحال حالت Vivid جذابتر بوده و رنگهای بیشتری در بازه DCI-P3 را شبیهسازی میکند، هرچند که شاید برای محتوای معمولی کمی غیرواقعی باشد.
نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی یک ویژگی بسیار مهم برای S20 FE 256/8 GB 5G محسوب میشود.
اگر تاکنون به گوشیهای رایج ۶۰ هرتزی عادت کردهاید در مقایسه مستقیم به سرعت متوجه روانتر بودن نمایشگر گلکسی S20 FE خواهید شد؛ به نحوی که بازگشت به ۶۰ هرتز برایتان دشوار خواهد بود.
نمایشگر این گوشی اما از نوع LTPO نیست و نمیتواند نرخ تازهسازی را تغییر دهد به این ترتیب باید بین ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز یکی را انتخاب کنید.
با اینحال در بازیها و محتوای بدون پشتیبانی از نرخ بالا، بهصورت خودکار پنل به ۶۰ هرتز بازمیگردد.
گفتنی است برخی کاربران نسخه ۵G گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G شکایتهایی در زمینه مشکل مالتیتاچ در نمایشگر این گوشی داشتند با اینحال در بررسی ما در نسخه ۴G چنین مشکلی وجود نداشت.
گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G در دو نسخه ۴G و ۵G عرضه میشود این دو نسخه به ترتیب با تراشههای اکسینوس ۹۹۰ سامسونگ و اسنپدراگون ۸۶۵ کوالکام عرضه شدهاند.
این گوشی همچنین با ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده است.
نسخهای که بهصورت رسمی در بازار کشورمان عرضه شده نسخه ۴G با تراشه اکسینوس به همراه ۸ گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی است.
گفتنی است گلکسی اس ۲۰ و اس ۲۰ پلاس با حافظه رم ۱۲ گیگابایتی نیز در بازار کشورمان یافت میشوند اما نسخه ۴G کماکان ۸ گیگابایت رم دارد.
به هر حال از آنجا که متأسفانه نسخه ۵G گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G در ایران کمیاب است به بررسی نسخه ۴G خواهیم پرداخت.
اکسینوس ۹۹۰ یک تراشه هشت هستهای و دارای سه خوشه است خوشه اول را دو هسته پرقدرت سفارشی Mongoose M5 سامسونگ با فرکانس ۲.۷ گیگاهرتز تشکیل میدهند.
خوشه دوم دو هسته رایجتر Cortex-A76 با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتزی را شامل شده و خوشه سوم هم ۴ هسته کممصرف ۲.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 درون خود دارد.
تمام این مجموعه با پردازنده گرافیکی ۱۱ هستهای Mali-G77 با لیتوگرافی ۷ نانومتری سامسونگ ساخته شده است.
در رده قیمتی گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G گوشیهای هوشمند فراوانی وجود ندارند اما میتوان گفت عملکرد این گوشی برای رده کمتر از ۱۵ میلیون تومان عالیست.
با اینکه برخی مشکلات مثل کاهش فرکانس پردازشگر گرافیکی در بازیها را از اکسینوس ۹۹۰ انتظار داریم اما از آنجا که با رده قیمتی پایینتری مواجه هستیم نمیتوان ایرادی جدی به گلکسی اس ۲۰ فن ادیشن وارد کرد.
همانطور که میبینید گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G بالاتر از سایر میانردههای همقیمت خود اما کمی پایینتر از گوشی گرانتر Poco F2 Pro شیائومی قرار میگیرد.
بهطور خلاصه اگر استفاده اصلی شما از گوشی هر چیزی به جز بازیهای سنگین و طولانی باشد این گوشی انتخابی عالیست اما اگر گوشی را برای بازی کردن روزانه میخواهید فرکانس اکسینوس ۹۹۰ پس از چند دقیقه بازی افت خواهد کرد به این ترتیب بهتر است به سراغ Poco F2 Pro بروید.
در استفاده روزانه خوشبختانه به لطف نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، گلکسی S20 FE 128/6 GB 5G فوقالعاده سریع و روان است.
در واقع میتوان گفت این گوشی در این زمینه بهترین خواهد بود این همان چیزیست که برای اکثر کاربران اهمیت دارد.
هرچند اگر بتوانید نسخه ۵G را با قیمتی مناسب در ایران پیدا کنید گزینه حتی بهتری را پیش روی خودتان خواهید یافت.
سامسونگ گلکسی S20 FE 128/8 GB 4G را با اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2.5 روانه بازار کرد با اینحال این گوشی حالا به اندروید ۱۱ با رابط کاربری One UI 3 هم بهروز شده است.
با این وجود در زمان انجام بررسی این آپدیت هنوز برای گوشیهای منطقه ما عرضه نشده بود.
خوشبختانه سامسونگ قول داده تا این گوشی سه آپدیت بزرگ اندروید را دریافت کند.
به این ترتیب میتوان انتظار داشت این گوشی دو سال دیگر تا اندروید ۱۳ را نیز دریافت کند.
رابط کاربری One UI از همان نسخه اول توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند.
سامسونگ موارد غیرضروری را از رابط قدیمی تاچویز حذف کرد و حالا با جابجایی برخی المانها توانسته یک رابط کاربری مفید و کاربرپسند ایجاد کند؛ تاجایی که برخی رقبا مثل وانپلاس از آن الهام گرفتند.
با اینوجود از نظر ظاهری One UI کماکان تفاوت زیادی با اندروید خالص دارد در این رابط کماکان میتوانید دکمههای ناوبری لمسی قدیمی را فعال کنید.
همچنین حالت تاریک یا Dark Mode هم بهبود یافته و در تمام اپلیکیشنهای سیستمی پشتیبانی میشود.
پنلهای Edge کماکان بدون حضور نمایشگر خمیده در دسترس هستند و به شما امکان دسترسی سریع به اپلیکیشنها، ابزار و اکشنها را میدهند.
در نسخه سوم One UI قرار است امکانات حتی بیشتری مثل شخصیسازی صفحهنمایش همیشه روشن، پشتیبانی از حباب پیامرسانها و دسترسی سریع به ویجتها در کنار اندروید ۱۱ در اختیار کاربر قرار بگیرد.
یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی چیدمان دوربین مشابه پرچمداران است در دوربین سهگانه این گوشی خبری از دوربینهای تقریباً بیمصرف ماکرو یا تشخیص عمق نیست.
در عوض اینجا با یک چینش دوربین استاندارد + تلهفوتو + فوق عریض مواجهیم.
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی همان دوربین گلکسی اس ۲۰ پرچمدار است یعنی با یک سنسور آیزوسل S5K2LD سامسونگ با اندازه ۱.۷/۱ اینچی با پیکسلهای ۱. میکرونی و دیافراگم F/1.8 طرف هستیم.
این دوربین به فوکوس خودکار Dual Pixel و لرزشگیر اپتیکال نیز مجهز شده با توجه به اندازه بزرگ پیکسلها نیازی به ترکیب آنها هم نیست.
دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با سنسور ۳/۱ اینچی انتخاب شده که زاویه دید ۱۲۳ درجه و دیافراگم f/2.2 دارد.
از آنجا که در این دوربین خبری از فوکوس خودکار نیست پس عکاسی ماکرو هم با آن امکانپذیر نخواهد بود گفتنی است سامسونگ در نسخه FE از سنسوری اندکی کوچکتر نسبت به گلکسی اس ۲۰ استفاده کرده است.
دوربین تلهفوتو بیشترین تغییر را به خود دیده و حالا یک سنسور کوچکتر ۸ مگاپیکسلی دارد با اینحال سامسونگ تصمیم گرفته به دلیل نامعلومی تصاویر را بزرگ کرده و با وضوح ۱۲ مگاپیکسلی ثبت کند.
در عوض وجود لنز تلهفوتو واقعی ۳٫۰X میتواند کیفیت تصاویر در نور خوب را تضمین کند.
محمد کریمی –
سلام
من ازتون خرید کردم همون روز برام ارسال کردین ممنون
صیدی –
کیفیتش دوربین این گوشی خیلی خوبه
مشتری –
***